Kysymyksiä ja vastauksia green cardista

Paloheinän head pro Hanna Teerijoki, PGA (Professional Golf Association), vastaa alla aloittelijoiden kysymyksiin green cardista ja golfkursseista. Teerijoki on tiiminsä kanssa kouluttanut yli 20 000 golfaria (enemmän kuin kukaan muu yksittäinen kouluttaja) Suomen kentille kahden vuosikymmenen aikana.

Suomen johtava golfportaali Golfpiste.com: 
”Paloheinässä kurssien taso saa kiitosta. Se näkyy myös suosiossa.”

Mihin green cardia tarvitaan?

Suomalaiset kentät vaativat pelaajilta elektronisen tasoituskortin ehtona pelaamiselle. Green card on golfin ajokortti, jonka tarvitset liittyäksesi johonkin suomalaiseen golfseuraan. Jäsenyys takaa Suomen Golfliiton elektronisen tasoituskortin (eBirdie), jolla voit pelata maksua vastaan millä tahansa golfkentällä. Liittymällä jonkin suomalaisen golfseuran jäseneksi saat myös Suomen Golfliiton pelaajavakuutuksen ja säännöllisesti ilmestyvän Golflehden kotiisi kannettuna.

Kuinka paljon green card -kurssi maksaa?

Geen card -kurssi 2022 maksaa Paloheinä Golfissa 129 €, kurssilla on opetusta 2 x 2 tuntia ja upeat edut: saat omaksi rautamailan ja kurssin jälkeen kuukauden pelit (asisältää ilmaiset lainamailat) Evergreen-kentällä (par 3). Lue lisää Paloheinän kursseista tästä.

Kuinka monta oppilasta mahtuu kurssille?

Oppilasmäärää on rajoitettu, Paloheinässä kurssille otetaan korkeintaan 8 oppilasta. Nelituntinen kurssi suoritetaan kahden peräkkäisen päivän aikana ja green card annetaan oppilaalle kurssin pääteeksi. Erillistä koetta ei järjestetä.

Kuka voi tulla kurssille?

Kuka tahansa, kaikki ovat tervetulleita, lapsista senioreihin. Yksi hiljattain green cardin suorittanut oli 80-vuotias helsinkiläisrouva, joka halusi terveyttä edistävän harrastuksen. Paloheinä Golf järjestää green card -kurssien lisäksi myös erillisiä kursseja ja leirejä lapsille ja nuorille. Lue lisää tästä.

Mitä kurssilla opetetaan?

Kurssilaisten ei tarvitse tietää golfista mitään etukäteen, mutta kurssilaisten toivotaan tutustuvan videoon golfin perussäännöistä ennen kursille tuloa. Kurssin aikana käydään läpi putti, chippi, bunkkerilyönti, pitkät lyönnit, tärkeimmät säännöt ja etiketti. Green card myönnetään kurssin jälkeen.

Mitä kurssimaksu sisältää?

Maksu sisältää opetuksen lisäksi opetusvälineiden (mailojen ja pallojen) lainan. Kurssilaiset saavat lahjaksi oman rautamailan, minkä lisäksi he voivat kurssin jälkeen kuukauden ajan lainata mailoja ja pelata Evergreenillä (par 3) ilman eri maksua. Hän voi osallistua myös ohjatuille pelikierroksille Isolla Ysillä. Opettaja kiertää neljän hengen ryhmän kanssa kentän, neuvoo ja ohjaa eri maksua vastaan.

Milloin on paras aika hankkia green card?

Koulutamme golfareita keväästä myöhäiseen syksyyn (lokakuulle) saakka. Mitä aiemmin käyt kurssin ja hankit pelivalmiudet, sitä nopeammin pääset kiertämään kenttiä ja sitä pidemmän kauden ehdit pelata.

Miten ilmoittautua kursille?

Voit ilmoittautua tästä. Voit myös lähettää viestin osoitteeseen caddiemaster@paloheinagolf.fi. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi sähköpostitse. Voit myös ilmoittautua soittamalla caddiemasterin numeroon 010 292 7060.

Miten pukeutua kurssille, pidetäänkö kurssi myös sateen sattuessa?

Asu on vapaa, mutta parasta pukeutua ulkoliikuntaan sopivaan asuun. Tasapohjaiset kengät ovat tarpeen, lenkki- tai tenniskengät kelpaavat mainiosti. Kurssi järjestetään säästä piittaamatta, osa kurssista on teoriaa, ja opettajat voivat kaatosateen sattuessa rytmittää kurssin rakennetta sään mukaan. 

Minkä seuran jäseneksi kannattaa liittyä?

Paloheinä Golf on HIFK Golfin kotikenttä ja suosittelemme liittymistä seuran jäseneksi (aikuiset 69 €, junnut 50 €, ei liittymismaksua). Jäsenmaksu on yksi edullisimmista Suomessa ja sen tarjoamat edut vertaansa vailla: saat alennusta rangepalloista ja kaikki HIFK Golfin jäsenet voivat pelata Paloheinän rangen vieressä sijaitsevalla Evergreen-kentällä (par 3) ilman eri maksua. Voit myös osallistua virkeään seuratoimintaan ja seuran järjestämiin kilpailuihin.

Miksi suorittaa green card juuri Paloheinä Golfissa?

Paloheinä on kävijämääriltään Suomen suosituin golfkenttä ja range. Koulutamme enemmän golfareita kuin mikään muu suomalainen golfkenttä. Paloheinässä vallitsee välitön ja tärkeilemätön tunnelma, pääset kätevästi paikalle myös pyörällä tai bussilla. Kursseistamme kertoo paljon se, että suuri osa uusista kurssilaisista tulee meille juuri muiden golfareiden suosituksista. Miksi kaahaisit korpikentille, kun saat saat laadukasta golfopetusta edullisesti stadissa?


Voiko green cardin suorittaa itsenäisesti, ilman kurssia?

Kyllä, nyt voit suorittaa green cardin myös itsenäisesti verkossa (69 €) missä päin tahansa Suomea. Hanna Teerijoen upeat opetusvideot ja niiden grafiikka ovat saaneet laajalti kiitosta. Lue lisää ja hanki katseluoikeus heti!

Lisätietoja pääkouluttaja, head pro Hanna Teerijoesta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hanna_Teerijoki
http://www.paloheinagolf.fi/hanna-teerijoen-golfopas
Hanna Teerijoki MTV3:n uutisissa
Iltasanomien juttu Hanna Teerijoesta (PDF)