Kysymyksiä ja vastauksia green cardista

Paloheinän head pro Hanna Teerijoki, PGA (Professional Golf Association), vastaa alla aloittelijoiden kysymyksiin green cardista ja golfkursseista. Teerijoki on tiiminsä kanssa kouluttanut lähes 30 000 uutta golfaria Suomen kentille kahden vuosikymmenen aikana.

Lisätietoja pääkouluttaja, head pro Hanna Teerijoesta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hanna_Teerijoki
http://www.paloheinagolf.fi/hanna-teerijoen-golfopas
Hanna Teerijoki MTV3:n uutisissa
Iltasanomien juttu Hanna Teerijoesta (PDF)

Mihin green cardia tarvitaan?

Green card on golfin ajokortti, joka oikeuttaa hankkimaan jäsenyyden mistä tahansa golfseurasta. Seuran jäsenyys puolestaan takaa Suomen Golfliiton tasoituskortin (eBirdie), jolla voit periaatteessa pelata millä tahansa Suomen/maailman golfkentistä. Olemalla jonkin suomalaisen golfseuran jäsen, sinulla on voimassa automaattisesti myös Suomen Golfliiton vakuutus ja saat kotiisi kannettuna myös säännöllisesti ilmestyvän Golflehden.

Kuka voi tulla kurssille? 

Kuka tahansa, lapsista senioreihin. Kukaan ei ole liian nuori eikä liian vanha. Yksi green cardin suorittajista Paloheinässä oli 80-vuotias helsinkiläisrouva. Paloheinä Golf järjestää green card -kurssien lisäksi myös erillisiä kursseja ja leirejä lapsille ja nuorille. Katso myös kohtaa Kurssit.

Mitä kurssilla opetetaan? 

Kurssilaisten ei tarvitse tietää golfista mitään etukäteen. Kurssilla opetetaan kaikki golfin perusteet teoriassa ja käytännössä. Kurssin aikana käydään läpi putti, chippi, bunkkerilyönti, pitkät lyönnit, säännöt ja etiketti. 

Mitä kurssimaksu sisältää?

Maksu sisältää opetuksen, kurssimateriaalin ja opetusvälineet (mailojen ja pallojen lainan). Kurssilaiset saavat ilmaiseksi oman rautamailan, oikeuden pelata Evergreenillä (par 3) ja oikeuden lainata pelimailoja kuukauden ajan. Etujen yhteisarvo on jopa 110 euroa.

Milloin on paras aika hankkia green card?

Koulutamme golfareita keväästä myöhäiseen syksyyn (lokakuulle) saakka. Mitä aiemmin käyt kurssin ja hankit pelivalmiudet, sitä nopeammin pääset kiertämään kenttiä ja sitä pidemmän kauden ehdit pelata.

Miten ilmoittautua kurssille?

Voit ilmoittautua tästä. Voit myös lähettää viestin osoitteeseen caddiemaster@paloheinagolf.fi. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi sähköpostitse. Voit myös ilmoittautua soittamalla caddiemasterin numeroon 010 292 7060.

Monta oppilasta mahtuu kullekin kurssille?

Oppilasmäärää 2020 rajattu viiteen. Nelituntinen kurssi on jaettu kahdelle päivälle. Kurssilaisella on oikeus käyttää Evergreen-kenttää harjoitteluun kuukauden ajan. Hän voi osallistua myös ohjatuille pelikierroksille Isolla Ysillä. Opettaja kiertää neljän hengen ryhmän kanssa kentän, neuvoo ja ohjaa. Kierros maksaa 30 € ja sisältää mailojen lainan lisäksi green feen, joka on 26 €.

Miten pukeutua kurssille? 

Asu on vapaa, mutta parasta pukeutua ulkoliikuntaan sopivaan asuun. Tasapohjaiset kengät ovat tarpeen, lenkki- tai tenniskengät kelpaavat mainiosti.

Jos sataa, pidetäänkö kurssi silti?

Pidetään, golfarit eivät vettä pelkää. Ja osa kurssista on teoriaa, mikä vuoksi opettajat voivat kaatosateen sattuessa rytmittää kurssin rakennetta säiden mukaan. 

Minkä seuran jäseneksi kannattaa liittyä?

Voit vapaasti valita seurasi tai olla liittymättä mihinkään seuraan. Muut kentät vaativat kuitenkin tasoituskortin (eli Suomen Golfliitoon kuuluvan seuran jäsenyyttä) esittämistä ehtona pelaamiselle. Paloheinä on HIFK Golfin kotikenttä ja itse suosittelemme liittymistä sen jäseneksi (aikuiset 69 €, junnut 50 €, ei liittymismaksua). Jäsenyys seurassa antaa oikeuden Evergreenin käyttöön koko kauden ajan ilman eri maksua. 

Miksi suorittaa green card juuri Paloheinässä?

Paloheinä on kävijämääriltään Suomen suosituin golfkenttä ja range. Koulutamme enemmän golfareita kuin mikään muu suomalainen golfkenttä. Paloheinässä vallitsee välitön ja tärkeilemätön tunnelma, pääset kätevästi paikalle myös pyörällä ja bussilla. Kursseistamme kertoo paljon se, että suuri osa uusista kurssilaisista tulee meille juuri muiden golfareiden suosituksista. Miksi kaahaisit korpikentille, kun saat saat laadukkainta golfopetusta sopuhintaan stadissa?

Suomen johtava golfportaali Golfpiste.com (28.11.2018)
”Paloheinässä kurssien taso saa kiitosta. Se näkyy myös suosiossa.”


Yhteistyössä