Kysymyksiä ja vastauksia green cardista

Paloheinän head pro Hanna Teerijoki, PGA (Professional Golf Association), vastaa alla aloittelijoiden kysymyksiin green cardista ja golfkursseista. Teerijoki on tiiminsä kanssa kouluttanut reilusti yli 20 000 golfaria Suomen kentille kahden vuosikymmenen aikana.

Lisätietoja pääkouluttaja, head pro Hanna Teerijoesta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hanna_Teerijoki
http://www.paloheinagolf.fi/hanna-teerijoen-golfopas
Hanna Teerijoki MTV3:n uutisissa
Iltasanomien juttu Hanna Teerijoesta (PDF)

Mihin green cardia tarvitaan?

Green card on golfin ajokortti, joka oikeuttaa hankkimaan jäsenyyden mistä tahansa golfseurasta. Seuran jäsenyys puolestaan takaa Suomen Golfliiton tasoituskortin (eBirdie), jolla voit periaatteessa pelata millä tahansa Suomen/maailman golfkentistä. Liittymällä minkä tahansa suomalaisen golfseuran jäseneksi saat automaattisesti Suomen Golfliiton vakuutuksen ja säännöllisesti ilmestyvän Golflehden kotiisi kannettuna.

Kuka voi tulla kurssille? 

Kuka tahansa, kaikki ovat tervetulleita, lapsista senioreihin. Yksi hiljattain green cardin suorittanut oli 80-vuotias helsinkiläisrouva, joka halusi uuden terveyttä edistävän harrastuksen. Paloheinä Golf järjestää green card -kurssien lisäksi myös erillisiä kursseja ja leirejä lapsille ja nuorille. Lue lisää tästä.

Mitä kurssilla opetetaan? 

Kurssilaisten ei tarvitse tietää golfista mitään etukäteen, mutta kurssilaisten toivotaan tutustuvan videoon golfin perussäännöistä ennen kursille tuloa. Kurssin aikana käydään läpi putti, chippi, bunkkerilyönti, pitkät lyönnit, säännöt ja etiketti. 

Mitä kurssimaksu sisältää?

Maksu sisältää opetuksen lisäksi opetusvälineiden (mailojen ja pallojen) lainan. Kurssilaiset saavat lahjaksi oman rautamailan, minkä lisäksi he voivat kurssin jälkeen kuukauden ajan lainata mailoja ja pelata Evergreenillä (par 3) ilman eri maksua.

Milloin on paras aika hankkia green card?

Koulutamme golfareita keväästä myöhäiseen syksyyn (lokakuulle) saakka. Mitä aiemmin käyt kurssin ja hankit pelivalmiudet, sitä nopeammin pääset kiertämään kenttiä ja sitä pidemmän kauden ehdit pelata.

Miten ilmoittautua kurssille?

Voit ilmoittautua tästä. Voit myös lähettää viestin osoitteeseen caddiemaster@paloheinagolf.fi. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi sähköpostitse. Voit myös ilmoittautua soittamalla caddiemasterin numeroon 010 292 7060.

Monta oppilasta mahtuu kullekin kurssille?

Oppilasmäärää on 2021 rajattu kahdeksaan. Nelituntinen kurssi on jaettu kahdelle päivälle. Kurssilaisella on oikeus käyttää Evergreen-kenttää harjoitteluun kuukauden ajan. Hän voi osallistua myös ohjatuille pelikierroksille Isolla Ysillä. Opettaja kiertää neljän hengen ryhmän kanssa kentän, neuvoo ja ohjaa. Kierros maksaa 30 € ja sisältää mailojen lainan lisäksi green feen, joka on 26 €.

Miten pukeutua kurssille? 

Asu on vapaa, mutta parasta pukeutua ulkoliikuntaan sopivaan asuun. Tasapohjaiset kengät ovat tarpeen, lenkki- tai tenniskengät kelpaavat mainiosti.

Jos sataa, pidetäänkö kurssi silti?

Pidetään, golfarit eivät vettä pelkää. Ja osa kurssista on teoriaa, mikä vuoksi opettajat voivat kaatosateen sattuessa rytmittää kurssin rakennetta säiden mukaan. 

Minkä seuran jäseneksi kannattaa liittyä?

Voit vapaasti valita seurasi tai olla liittymättä mihinkään seuraan. Muut kentät vaativat kuitenkin tasoituskortin (eli Suomen Golfliitoon kuuluvan seuran jäsenyyttä) esittämistä ehtona pelaamiselle. Paloheinä on HIFK Golfin kotikenttä ja itse suosittelemme liittymistä sen jäseneksi (aikuiset 69 €, junnut 50 €, ei liittymismaksua). Jäsenyys seurassa antaa oikeuden Evergreenin käyttöön koko kauden ajan ilman eri maksua. 

Miksi suorittaa green card juuri Paloheinässä?

Paloheinä on kävijämääriltään Suomen suosituin golfkenttä ja range. Koulutamme enemmän golfareita kuin mikään muu suomalainen golfkenttä. Paloheinässä vallitsee välitön ja tärkeilemätön tunnelma, pääset kätevästi paikalle myös pyörällä ja bussilla. Kursseistamme kertoo paljon se, että suuri osa uusista kurssilaisista tulee meille juuri muiden golfareiden suosituksista. Miksi kaahaisit korpikentille, kun saat saat laadukkainta golfopetusta sopuhintaan stadissa?

Suomen johtava golfportaali Golfpiste.com (28.11.2018)
”Paloheinässä kurssien taso saa kiitosta. Se näkyy myös suosiossa.”


Yhteistyössä