Välkommen till Paloheinä Golf

Paloheinä Golf är Finlands populäraste golfcenter som är öppet för alla. Banan ligger bara åtta kilometer från Helsingfors centrum. Paloheinä Golf har en 9-håls bana, en övningsbana (Evergreen, par 3) och Finlands största driving range. Vi arrangerar mycket populära grönt kort-kurser (green card) samt golfkurser för barn och ungdomar. Vi erbjuder även privatundervisning, också på svenska.

Pay & Play

Paloheinä Golfbana är öppen dagligen från april till oktober. Greenfee avgiften för en runda (9 hål) är 28 euro. Personer under 21 år betalar 16 euro. 18 hål (2×9 hål) kostar därmed 45 euro och 22 euro. Starttider kan beställas från caddiemaster 010 292 7060 eller här. Det är populärt att spela på Paloheinä Golf, särskilt under helger och vardagar efter arbetstid. Säkrast får du en starttid om du kan spela vardagsmorgnar, vardagar på dagen eller på kvällen innan banan stänger.

Evergreen

Övningsbanan Evergreen är Europas största par-3 bana på konstgräs. Banan öppnas tidigt på våren, så fort snön smultit, och den är naturligtvis fin och grön hela säsongen. Evergreen har 5 hål men kan också spelas som 9 hål. Banan är rätt utmanande och den spelas endast med järnklubbor. Spelavgiften är bara 8 euro (4 € för under 12 år) och du behöver inte beställa tid på förhand. Det behövs heller inget medlemskort eller green card på Evergreen.

Driving range

Finlands största driving range öppnar under sommaren klockan 8 på morgonen. Rangen är delvis betäckt med konstgräs och har flera ”greenar” som siktpunkt. Slagmattorna ligger på specialdesignade gummimattor som är mycket handledsvänliga. Bollautomaten fungerar med kort eller polett (från 3 euro för 32 bollar), betalning till caddiemaster. Man kan hyra golfklubbor för 5 euro per klubba, barn och ungdomar under 18 år får låna klubbor gratis.

Golfkurser

Våra golfkurser är mycket populära och en ny Grönt Kort-kurs börjar varje lördag och måndag. Lördagskursen arrangeras lö–sö kl. 9–11 och måndagskursen må och ti kl. 18.00–20.00. Grönt kort-kursen (green card) kostar 129 euro. Det är en nybörjarkurs genom vilken du kan avlägga Grönt Kort (green card). Det gröna kortet är ditt bevis på att du vet hur man spelar golf på ett säkert sätt och att du kan ta dig runt på en bana med en tillräcklig spelstandard.

Observera att det på grund av coronasituationen kan förekomma undantag i kursutbudet. Fråga mer av caddiemaster.

Träna i grupp

Paloheinä Golf ordnar träning i grupp varje vecka. Målet med träningarna är att förbättra deltagarnas golfkunskaper. Träningarna är öppna för alla och har inte på förhand fastslagna teman. Temat väljs enligt deltagarnas behov och önskemål. Engångsavgiften för en träning är 20 euro per gång och det ryms max tio deltagare per gång. Bollar ingår i träningen. Boka tid till gruppträningen hos caddiemaster eller via webben.

Träning i grupp ordnas:
Onsdagar kl. 17-18

Privatundervisning

Vi arrangerar också privata kurser för grupper och företag. Vänligen kontakta markkinointi@paloheinagolf.fi för mer information. Privat undervisning bokas på samma address. 

Proshop och Cafe

I Paloheinäs proshop Golf Garage finns allt du behöver i golfväg: klubbor, bollar, handskar, peggar och kepsar. I Golf Garage kan du låta byta grippen på dina klubbor eller få hjälp med att köpa ny utrustning. Telefonnumret till Golf Garage är 050 64421.

Cafe Paloheinä är öppet dagligen under säsongen. I kaféet kan du köpa sött och salt samt förfriskningar. På den soliga terassen kan man njuta av den fina utsikten mot rangen. Kom och njut av vår avslappnande atmosfär!

Medlemskap i HIFK Golf

På Paloheinä Golf kan du spela utan att vara medlem i en golfklubb. Men genom att ansluta dig till en klubb öppnas ändå fler möjligheter. Största delen av Finlands golfklubbar kräver att den som spelar är medlem i en golfklubb. Genom medlemskap får du Finlands golfförbunds medlems- och handicapkort. Många klubbar kräver att gästspelare har minst 36 i handicap.

På Paloheinä Golf fungerar föreningen HIFK Golf. Föreningen tar emot nya medlemmar och har ingen anslutningsavgift. Medlemsavgiften är 69 euro (50 euro för juniorer). Som medlem kan du köpa en spelrätt till Paloheinä Golf (495 euro) eller spelrätten Kullo-Paloheinä (mer känd som Stadi-Lande) (950 euro) som ger dig rätt att spela både på Paloheinä Golf och Kullo Golf i Sibbo.